Vin

Vinlistan hos oss på Heaven 23 är och ska vara levande.

Vinlistan hos oss på Heaven 23 är och ska vara levande.

Vi arbetar konsekvent med att söka upp de viner som vi känner talar till oss. Ofta är dessa viner tillgängliga i små för att inte säga försumbara mängder. Vissa viner finns alltid hemma, vissa kommer och går. Vissa viner är vi ensamma om i Sverige.

Vi har valt att ha ett fokus på Österrikiska viner. Österrike är för oss ett av de klassiska vinländerna, men ett land vi i Sverige under ganska lång tid lite glömt bort. Österrike har en styrka i att kunna erbjuda hela spektrat av viner som man kan önska. Mousserande viner av hög kvalitet, gjorda efter Champagnemetoden. Torra strama vita viner, kraftiga Chardonnayviner med tydlig frukt och fatkaraktär i internationell stil, halvtorra, halvsöta och söta vita viner. Röda viner på både internationellt gångbara varieteter som Syrah, Cabernet Sauvignon och Pinot Noir likväl som inhemska Zweigelt, Blaufränkisch och St. Laurent.

Under det arbetet har vi fått möjlighet, efter att ha mött många av människorna bakom vinerna, att få ta in och erbjuda viner som i vissa fall överhuvudtaget inte exporteras.
Naturligtvis finns det annat än Österrike på vår lista, läs och botanisera. Och framförallt; vi finns här för dig, fråga oss om råd eller bara prata vin med oss för att det är roligt.

Ta gärna del av vår vinlista här (pdf) >>