Veckans lunch

Lunch 24-28 mars

Serveras måndag-fredag fram till 14.00.
175:-

Grillad rotselleri
Svampbuljong – Hasselnötter – Wrångebäcksost
0,58 kg CO₂e*
eller
Dagens fångst
Blåmusselvelouté – Blomkål – Rättika
0,83 kg CO₂e*
eller
Brässerad högrev
Dillsås – Morot – Rostad potatis
6,12 kg CO₂e*

*****

Helglunch

Fråga personalen vad som serveras.
Serveras lördag och söndag fram till 15.00.
235:-

*****

Lunch-à la carte

Serveras fram till klockan 17.00

Snacks

Chips deluxe – Löjrom – Syrad grädde 135:-
0,24 kg CO₂e*

Bläckfiskringar – Svart vitlöksdip 75:-
0,32 kg CO₂e*

Kroketter – Dipp – Frissésallad 75:-
0,22 kg CO₂e*

Pâté de Noël – Madeiraglaze 75:-
0,22 kg CO₂e*

Popcorn – Parmesan – Tryffel 65:-
0,13 kg CO₂e*

Rökta mandlar 55:-
0,13 kg CO₂e*

Heaven 23’s set menu

Dumplings på oxkind – Oxbuljong – Morot – Paprika
3,71 kg CO₂e*

Bakad torskrygg – Ostronsmörsås – Brandade – Persiljerot
0,70 kg CO₂e*

Rabarber – Yoghurt -& vaniljglass – Havrekaka
0,13 kg CO₂e*

Meny 635:-
Vinpaket 450:-
Önskas i stället grillad lammstek?

Förrätter

Vegetariska dumplings – Grönsaksbuljong – Morot – Paprika
0,10 kg CO₂e*
165:-

Löjrom – Brioche – Smetana – Rödlök
0,38 kg CO₂e*
215:-

Dumplings på oxkind – Oxbuljong – Morot – Paprika
3,71 kg CO₂e*
185:-

Charkuterier & ostar – Cornichoner – Oliver – Marmelad
0,72 kg CO₂e*
195:- / 275:-

Råbiff – Tångrågbröd – Märg – Silverlök
2,4 kg CO₂e*
195:-

Huvudrätter

Saltbakad rödbeta – Hallonvinägrett – Endive – Almenäs tegel
0,48 kg CO₂e*
285:-

King Size – Räkor – Rågbröd – Ägg – Majonnäs – Sallad
2,63 kg CO₂e*
265:-
Tillval av löjrom: +89:-

Bakad torskrygg – Ostronsmörsås – Brandade – Persiljerot
0,70 kg CO₂e*
385:-

Grillad lammstek – Murkelsås – Rösti – Portabello
8,75 kg CO₂e*
385:-

Komplettera med friterad potatis med parmesan eller vår grönsallad med parmesan och olivolja 45

Dessert

Rabarber – Yoghurt -& vaniljglass – Havrekaka
0,13 kg CO₂e*
135:-

Crème Brûlée
0,58 kg CO₂e*
115:-

Praliner
0,04 kg CO₂e*
40:-/st
95:- för 3 st

*****

*Climate impact
We calculate the carbon footprint of our menus based on climate impact to enable sustainable choices and to do our bit to reduce the climate impact of food.
In order to achieve the UN’s climate goals for 2030, each person should have a carbon footprint of, on average, 0.5 CO2e per meal or 11 CO2e per week.