Heaven 23 välkomnar Champagnehuset Charles Heidsieck

Välkommen på Champagneprovning

Lördag den 18 februari kan du prova de godaste bubblorna här hos oss. Vi erbjuder 2 sittningar med champagneprovning från huset Charles Heidsieck.
Vid båda provningarna testar, jämför och njuter vi av 6 olika champagner.

Vi har besök av Maxime Watelet Export Manager hos Champagne Charles Heidsieck och Fredrik Aron från vinimportören Provinum, som kommer att leda oss genom provningarna.

Pris: 895:-/person
Var: Heaven 23
När: 18 februari 2023
Boka:
Provning 1: 12.15-13.45
Boka plats 1:a sittning
Provning 2: 14.30-16.00
Boka plats 2:a sittning

Vi provar:
Brut Réserve
Blanc de Blancs
Vintage 2012
Blanc de Millénaires 2007
Rosé Réserve
Rosé Vintage 2008

Champagnehuset Charles Heidsieck

Champagnehuset Charles Heidsieck grundades 1851 och är döpt efter sin grundare. Charles Heidsieck föddes 1822 och var med andra ord endast 29 år gammal när han grundade sitt vinhus. Som förste representant för ett champagnehus reste han till Amerika för att lansera sina bubblor i det nya landet. Där fick han snabbt namnet Champagne Charlie! Han rönte stora framgångar men hade också enorma strapatser. När han under det amerikanska inbördeskriget 1861 reste till södern för att få betalt för alla sålda flaskor hamnade han i fängelse anklagad för att vara fransk spion. Efter påtryckningar av Napoleon III gentemot Abraham Lincoln frisläpptes han så småningom 1862.

Tack vare hans fantastiska vision och målinriktade arbete som förvaltats och utvecklas genom generationer kan vi idag njuta av flera av världens bästa champagner från detta hus. Sedan 2011 åter i privat ägo, nu med familjen Descours som ägare. Satsningen är fullständig för att tillse att huset fortsätter att vara i den absoluta champagnetoppen.

Charles Heidsiecks champagner kännetecknas av att man använder mycket reservvin för att ge viner både mognad och fräschör.