Champagneprovning på Heaven 23

Varmt välkommen på champagneprovning hos oss på Heaven 23.
Lördag den 19 februari 2022 kan du prova de godaste bubblorna här hos oss. Vi erbjuder 2 sittningar med champagneprovning från huset Palmer.
Vid båda provningarna testar, jämför och njuter vi av 6 olika champagner.

Vi har besök av Raymond Ringeval, exportdirektör på Palmer & Co, som kommer att leda oss genom provningarna.

Pris: 745:-/person
Var: Heaven 23
När: 19 februari 2022
Provning 1: Ankomst, 12.00, start 12.15-13.45
Provning 2: Ankomst 14.15, start 14.30-16.00

Vi provar:
Palmer Brut Réserve
Palmer Blanc de Blancs
Palmer Blanc de Noirs
Palmer Vintage 2015
Amazone de Palmer
Palmer Rosé

Boka

Provning 1
Ankomst, 12.00, start 12.15-13.45
Boka provning 1

Provning 2
Ankomst 14.15, start 14.30-16.00
Boka provning 2

 

I samarbete med:

Sju druvodlande kollegor bestämde sig för att bilda kooperativet Producteurs des Grands Crus de Champagne i Avize 1947. Under ledning av Henri Foureur och Jean Quendardel utvecklades kooperativet och flyttade 1959 från Avize till centrum av Reims. Genom förvärv av champagnehuset H. Goulet och tre angränsande egendomar fick man då tillgång till stora underjordiska källare och grottor där man idag lagrar sina viner.

1967 bytte man namn till Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne – känt som Palmer & Co. Idag ingår fler hundra odlare i kooperativet och tillsammans äger de över 400 ha vinodlingar.

Sedan 1985, då produktionen överskred en miljon flaskor har man kontinuerligt investerat i vad som blivit en av de mest moderna och högteknologiska vinifikationsanläggningarna i Champagne. Bland annat var man först med att anskaffa den nya Coquard-pressen och har i dag åtta sådana. Expansionen har fortsatt med förvärv av källare och byggnader på rue Champ de Mars som kommer att fördubbla den nuvarande lagringskapaciteten.

Även om Palmer & Co satsar mycket på högteknologisk utrustning är det en annan känsla när man kommer ner i källaren. Där andas tradition och erfarenhet betyder allt. Den personal som arbetar här lär sig från generationen innan för att kunskapen om de traditionella metoderna, så viktiga för Champagne-husets framgång, ska tas tillvara.